Στ. Θεοδωράκης: Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο το ψέμα και την υποκρισία

Στ. Θεοδωράκης: Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο το ψέμα και την υποκρισία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσερχόμενος στο «10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών», προσκεκλημένος των 13 Δημάρχων της περιοχής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην περιοχή τόνισε: «O κόσμος δεν αντέχει άλλο το ψέμα και την υποκρισία. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης είχαν έρθει εδώ πριν από τις εκλογές, για να τους υποσχεθούν απίστευτα πράγματα, από τα οποία δεν έκαναν τίποτα. Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα αλλά τους κοροϊδεύουν καθημερινά και γι' αυτό αντέδρασαν όπως αντέδρασαν».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα αιτήματα των ανθρώπων της περιοχής, είπε: «Θεωρώ ότι πραγματικά εξαπατήθηκαν από όλα αυτά που τους υποσχέθηκε προεκλογικά η κυβέρνηση καθώς δεν έκανε τίποτα μετά τις εκλογές. Τα αιτήματά τους είναι έντιμα και δεν είναι μια υπερβολή». Ο επικεφαλής αναφέρθηκε και στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο αποτελεί και ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Θράκης, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του Ποταμιού: «Πρέπει με πολύ μεγάλη αυστηρότητα η Ε.Ε. να ελέγξει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Δε θα γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Οι πρόσφυγες πρέπει να φεύγουν και να πηγαίνουν σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης μοιρασμένοι αναλογικά, ενώ θα πρέπει τη μεταναστευτική ροή να την διαχειρίζονται οι Τούρκοι στα εδάφη τους. Αλλά δε θα πληρώνουμε τους Τούρκους να μας πουλάνε φούμαρα. Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει τη συμφωνία για πάρουν τα χρήματα αλλά δε σταματούν τις ροές προς τα ελληνικά νησιά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης της περιφέρειας λέγοντας: «Αν δεν δώσουμε κίνητρα σε αυτές τις περιοχές να ξαναζωντανέψουν, να υπάρξει ανάπτυξη, να επουλωθούν κάποιες από τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί τα πέντε χρόνια των μνημονίων η Ελλάδα δεν έχει μέλλον», ενώ στάθηκε και στην πρόταση του Ποταμιού για τις ταλαιπωρημένες περιοχές λέγοντας: «Πρέπει να δημιουργηθούν αναπτυξιακές επιτροπές όπου θα μετέχουν οι δήμαρχοι, οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις δηλαδή στην περιφέρεια, μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη που ασχολούνται ή που πρέπει να ασχολούνται με την περιφέρεια, και να δίνουν λογαριασμό στο λαό της Θράκης κάθε τρίμηνο: αυτές είναι οι εκκρεμότητες, αυτά μένει να κάνουμε και αυτά κάναμε.