Σκοτώθηκαν δέκα Ιρακινοί στρατιώτες από συμμαχικούς βομβαρδισμούς

Σκοτώθηκαν δέκα Ιρακινοί στρατιώτες από συμμαχικούς βομβαρδισμούς

Μια αεροπορική επιδρομή την οποία διεξήγαγε χθες στο Ιράκ ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μπορεί να προκάλεσε τον θάνατο Ιρακινών στρατιωτικών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός εξ ονόματος του συνασπισμού.

Ενεργώντας βάσει πληροφοριών που τους διαβιβάστηκαν από τις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας επί του πεδίου κοντά στη Φαλούτζα, οι δυνάμεις του συνασπισμού διεξήγαγαν πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ και «οι πρώτες αναφορές καταδεικνύουν την πιθανότητα η μια από τις επιδρομές να είχε αποτέλεσμα τον θάνατο Ιρακινών στρατιωτών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Θα διεξαγάγουμε μια λεπτομερή έρευνα για να προσδιοριστούν τα γεγονότα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της USCENTCOM, της διοίκησης του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή. «Εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχουν υπάρξει προηγούμενα συμβάντα φίλιων πυρών στο Ιράκ στα οποία να ενεπλάκη ο συνασπισμός» κατά τη διάρκεια των επιδρομών εναντίον τζιχαντιστών του ΙΚ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ