Σήμερα η παρουσίαση της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση

Σήμερα η παρουσίαση της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη του κυβερνητικού οργάνου με τον Αλέξη Τσίπρα και στενούς του συνεργάτες υπουργούς, όπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει την πρόταση της επιτροπής για την Συνταγματική αναθεώρηση.

Χθες στη συνεδρίαση εργασίας που είχε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπήρξε νευρικότητα και δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν για τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής του ΠτΔ δεν συζητήθηκαν στα όργανα του κόμματος.

Οι βουλευτές έχουν ζητήσει να συγκλιθεί η κοινοβουλευτική ομάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις 24 Ιουλίου, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως ήδη οι "53" έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους τόσο για το θέμα του ΠτΔ όσο και συνολικά για την συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση.

Βουλευτές και κορυφαία στελέχη, πάντως φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι η επίτευξη του στόχου της αυξημένης πλειοψηφίας των 2/3 στη Βουλή την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του εκλογικού νόμου, φαίνεται να απομακρύνεται.

Πηγή: skai.gr