Σε ύφεση η φωτιά στη Σάμο

Σε ύφεση η φωτιά στη Σάμο

Μετά από ολονύχτια μάχη με την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου, κοντά στο Πυθαγόρειο, που οδήγησε στην προληπτική εκκένωση πέντε ξενοδοχείων και σπιτιών, καθώς και στον απεγκλωβισμό 70 ατόμων μέσω θαλάσσης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και απέμειναν μόνο μικρές εστίες για την κατάσβεση των οποίων συνεχίζουν να επιχειρούν 69 πυροσβέστες και δυο ελικόπτερα, ώστε να ελεγχθεί πλήρως η φωτιά.

Να σημειωθεί ότι λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης, και επιχειρούσαν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, που αποτελείτο από 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες, τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Επίσης συνέδραμαν στον έργο 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η φωτιά δεν απειλούσε πια τουρίστες και κάτοικοι επέστρεψαν στις εκκενωμένες ξενοδοχειακές μονάδες και τα σπίτια, από το κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου, όπου μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του δήμου και της αστυνομίας για να περάσουν τη νύχτα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρα από στύλο της ΔΕΗ, πληροφορία την οποία ανέφερε ως πιθανή αιτία, με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, και ο δήμαρχος Σάμου Χριστόδουλος Σεβαστάκης, καθώς, όπως σημείωσε, κάτοικοι από κοντινά σπίτια είδαν σπινθήρες πριν ξεσπάσει η φωτιά. 

Διαβάστε ακόμη: Μάχη με την πυρκαγιά στη Σάμο - εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και σπίτια