Πρόξενος Σερβίας: Πρέπει να υπάρξουν όρια και έλεγχοι στο προσφυγικό

Πρόξενος Σερβίας: Πρέπει να υπάρξουν όρια και έλεγχοι στο προσφυγικό

Την πεποίθηση ότι το προσφυγικό ζήτημα έχει φτάσει σε ένα σημείο, όπου πρέπει να υπάρχουν πλέον κάποια όρια και έλεγχοι, εξέφρασε σήμερα ο γενικός πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Σίνισα Πάβιτς, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για το επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Σερβίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου στην πόλη.

"Την κρίση του προσφυγικού ούτε η Σερβία ούτε η Ελλάδα τη δημιούργησαν. Και ούτε η Ελλάδα, ούτε η Σερβία είναι οι χώρες στις οποίες θέλουν να μείνουν (οι πρόσφυγες). Οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη, θέλουν να κατευθυνθούν στις πλούσιες χώρες στον Βορρά και τη Δύση. Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια και έλεγχοι. Για τον λόγο ότι υπάρχει η σχέση με την ΕΕ, η Σερβία κοιτάζει τις αποφάσεις που παίρνει η ΕΕ και μου φαίνεται πως αυτή είναι η κατάσταση και στην Ελλάδα" επισήμανε ο κ.Πάβιτς.

Ερωτηθείς για την κοινή γνώμη στη Σερβία και πώς αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες, ο κ.Πάβιτς σημείωσε ότι ουδείς στη χώρα του έχει πρόβλημα με τούς πρόσφυγες και υπάρχουν πολλές ιστορίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το πόσο καλά τους μεταχειρίζονται η αστυνομία, ο στρατός και οι πολίτες. "Αυτό συμβαίνει και στην Ειδομένη άλλωστε" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η γενική βοήθεια που προσφέρει η κοινωνία δεν μπορεί να υποβαθμίσει την ανάγκη λήψης πολιτικών αποφάσεων για το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ