Πρόταση Μαξίμου στον Πέτρο Κόκκαλη για τις ευρωεκλογές του 2019

Πρόταση Μαξίμου στον Πέτρο Κόκκαλη για τις ευρωεκλογές του 2019

Όταν ο Πέτρος Κόκκαλης κατέβαινε το 2014 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής», δήλωνε σε σχετική συνέντευξή του ότι φοβόταν το τέρας. Οπου «τέρας» η πολιτική στην οποία άνθρωποι σαν εκείνον μπαίνουν και μετά τρέχουν «όπου φύγει φύγει». Από τότε μέχρι σήμερα ο Πέτρος Κόκκαλης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα, ξεπέρασε τον «φόβο» του και ετοιμάζεται για μια ακόμη αναμέτρηση με το «τέρας», που μάλλον του φάνηκε και ελκυστικό και χρήσιμο.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο κ. Κόκκαλης δέχθηκε πρόταση απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Είναι άλλωστε γνωστή η σχέση που διατηρεί η οικογένεια Κόκκαλη με το στενό περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σχέση η οποία εδραιώθηκε πολλαπλώς με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015.

Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2015 ο κ. Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα διάλεγαν για να γιορτάσουν τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου τους τον χώρο της Οργάνωσης Γη (στο Πάρκο Τρίτση), όπου εδρεύει η πρωτοποριακή ΜΚΟ του Πέτρου Κόκκαλη. Το πολύωρο πηγαδάκι του πρωθυπουργού με τον Πέτρο Κόκκαλη, παρουσία των Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά, δεν είχε μείνει ασχολίαστο. 

Οπως δεν είχε μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι παραμονές του κρίσιμου δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015, υπουργική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους κ. Κατρούγκαλο, Κουρουμπλή και Μπαλάφα είχε συναντήσεις στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία με τα στελέχη της επιχείρησης και είχαν μιλήσει στους εργαζόμενους εξηγώντας γιατί πρέπει να στηρίξουν το «Οχι». Εκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, η οικογένεια Κόκκαλη έκανε εντυπωσιακό come back με μεγάλα projects και συμβάσεις με τα υπουργεία Αμυνας, Ναυτιλίας κ.λπ.

Η βαριά αριστερή κληρονομιά του Πέτρου Κόκκαλη (ο συνονόματος παππούς του ήταν γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας στην Κυβέρνηση του Βουνού το 1944) προσφέρει το άλλοθι στον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει στον γιο του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.