Προς αναβολή η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Προς αναβολή η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Του Απόστολου Χονδρόπουλου

Ουδέν νεώτερο και σήμερα για την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, καθώς η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που προγραμματιζόταν για την Τρίτη το βράδυ, μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μία ακόμη φορά, και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα γύρω από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών προκαλεί έντονη ενόχληση εντός της ΚΟ της ΝΔ, αλλά και διάσταση απόψεων μεταξύ των ίδιων των υποψηφίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας επέμεινε στη διεξαγωγή εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους αμέσως μετά την απογευματινή συνεδρίαση- εξπρές της ΚΟ της ΝΔ, στην οποία έδωσαν το παρών οι τρεις υποψήφιοι Πρόεδροι αλλά απουσίασε και πάλι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από την ημερομηνία εκλογών έχει φέρει παγωμάρα στους κόλπους της ΚΟ και προκαλεί την αντίδραση πολλών βουλευτών οι οποίοι ζητούν άμεσα ενημέρωση και πιέζουν για συνάντηση των τεσσάρων διεκδικητών προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι όχι μόνο η επιστολή 20 βουλευτών προς τον μεταβατικό Πρόεδρο και τους τέσσερις υποψηφίους Προέδρους, αλλά και η έντονη παρέμβαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ όπου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι 4 υποψήφιοι πρέπει να αποφασίσουν πότε και πως θα γίνουν οι εκλογές, "on line, χειρόγραφα ή με ...ταχυδρομικά περιστέρια", όπως είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας για την επίπτωση που έχει αυτή η κατάσταση στην εικόνα της ΝΔ στην κοινωνία.


Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ότι "όποιος δεν θέλει εκλογές να βγει να το πει", προσθέτοντας ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου "γιατί η ενότητα κινδυνεύει, η βάση βράζει και ο τόπος χρειάζεται αντιπολίτευση"
Η συζήτηση γύρω από τις εσωκομματικές εκλογές δεν επεκτάθηκε πάντως στη διάρκεια της ούτως ή άλλως πολύ σύντομης συνεδρίασης, καθώς επισημάνθηκε ότι ξεκινά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και δεν πρέπει να γίνει μία κουβέντα μέσα στην ΚΟ της ΝΔ που θα ενισχύσει την εσωστρέφεια.


Η ουσία είναι πάντως ότι εξέλιξη στο ζήτημα της επιλογής εταιρείας δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε σήμερα καθώς δεν θα συνεδριάσει τελικά η ΚΕΦΕ. Πληροφορίες από την πλευρά της Επιτροπής αναφέρουν πάντως ότι απόψε θα τελειώσουν οι αξιολογήσεις καθώς και οι τελικές προτάσεις από όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και την Τετάρτη το πρωί αναμένεται πλέον να καθοριστεί πότε θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΕΦΕ.

"Κάλπικη συνεννόηση"

Μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, στην οποία δεν παρέστησαν ούτε αυτή τη φορά οι πρώην Πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ο μεταβατικός Πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "μετά τις κάλπικες υποσχέσεις ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε και την κάλπικη συνεννόηση". Τον κατηγόρησε παράλληλα ότι ''παίζει παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου" και ότι προσπαθώντας "να κατασκευάσει εχθρούς απέδειξε ότι στόχος του είναι να πολώσει και να διχάσει".

Υπογράμμισε τέλος ότι ο λόγος που πήρε την πρωτοβουλία για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν ήταν το μείζον θέμα του Προσφυγικού, αλλά το Ασφαλιστικό και το άγχος που τον διακατέχει για την ψήφισή του. Του καταλόγισε μάλιστα "απίστευτο πολιτικό αμοραλισμό" και χαρακτήρισε "υποκριτικά και παραπλανητικά" όσα είπε για τις συντάξεις, επιμένοντας ότι "η αλήθεια είναι ότι έχει υπογράψει περικοπές συντάξεων άνω των 3 δις και με τις ουρές θα ανέβουν ακόμη περισσότερο"

Ασφαλιστικά μέτρα

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ με εντολή του Γ. Πλακιωτάκη ο νομικός σύμβουλος της ΝΔ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας Infosolutions και των ομόρρυθμων εταίρων της μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί. Παράλληλα κατατίθεται και η σχετική αγωγή


Διαβάστε ακόμη:

- Επί ξυρού ακμής οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία