Πάνω από πενήντα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια στη Λειψία

Πάνω από πενήντα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια στη Λειψία

Πάνω από πενήντα αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες στη Λειψία, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, στα επεισόδια ανάμεσα σε άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και υποστηρικτές της άκρας αριστεράς που διαδήλωσαν εναντίον μιας συγκέντρωσης νεοναζί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πενήντα έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως και πολλοί διαδηλωτές, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυματισμών. Περίπου τριάντα οχήματα της αστυνομίας υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε η ίδια.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης προχώρησαν σε περίπου είκοσι συλλήψεις, πρόσθεσε.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στο περιθώριο διαδήλωσης εναντίον μιας συγκέντρωσης νεοναζί, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 150 πρόσωπα.

«Περίπου χίλιοι» υποστηρικτές της άκρας αριστεράς, που είναι πολύ ενεργοί στη Λειψία, επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών σε πολλά σημεία στην πόλη, πετώντας τους πέτρες και άλλα αντικείμενα και αποκλείοντας δρόμους με κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν επίσης και σε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε η αστυνομία του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας μέσω Twitter.

Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας επανειλημμένα χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση και δακρυγόνων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ