Παναγιωτόπουλος για διαρροές: Θα αντιμετωπιστούν με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα

Παναγιωτόπουλος για διαρροές: Θα αντιμετωπιστούν με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα

«Αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη παρότρυνσή του στη Βουλή προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν το φαινόμενο των διαρροών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», εξέφρασε εκ νέου τον προβληματισμό του για τη διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ, διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως π.χ. αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. «Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά..

Για την αντικατάσταση των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης «BMP-1» από ισάριθμα «Marder 1A3» επανέλαβε ότι η συμφωνία κρίνεται επωφελής και συμφέρουσα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την άποψη των Επιτελείων, ενώ για την περαιτέρω ενίσχυση του Στόλου γνωστοποίησε ότι «αυτή τη στιγμή το Πολεμικό Ναυτικό εξετάζει τις τελικές προτάσεις από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα των κορβετών και για την αναβάθμιση τεσσάρων ΜΕΚΟ ώστε οι αποφάσεις να ληφθούν εντός του καλοκαιριού.

Απαντώντας σε ερώτηση «για την αυξανόμενη προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας η οποία αμφισβητεί τόσο ανοιχτά και επίσημα την κυριαρχία ελληνικών νησιών», ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι ίσως η τουρκική ηγεσία ενοχλείται από το γεγονός ότι η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη υψώνει γεωπολιτικό ανάστημα, κτίζει συστηματικά στρατηγικές συμμαχίες με δυνατούς διεθνείς παίκτες και ταυτόχρονα αναβαθμίζει ταχύτατα τη συνολική αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων»

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι να υψώσουμε ισχυρό τείχος ανάσχεσης του τουρκικού αναθεωρητισμού, ώστε να υπερασπιστούμε σθεναρά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό επιδιώκαμε από την αρχή, αυτό και κάνουμε», κατέστησε σαφές.