Π. Λαφαζάνης: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τους συνταξιούχους σε οικονομική «ευθανασία»

Π. Λαφαζάνης: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τους συνταξιούχους σε οικονομική «ευθανασία»

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη, που συνοδευόταν από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.) Δημήτρη Στρατούλη, Γιάννη Δούκα, Δέσποινα Σπανού και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Χρήστο Παπαδέα και Τάσο Μαυρόπουλο, παραβρέθηκε σήμερα στην Παναττική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Παν. Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έκανε την εξής δήλωση:

«Χαιρετίζω τη σημερινή μεγάλη και ενωτική συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων της Αττικής. Η ΛΑΕ στηρίζει ολόψυχα τους αγώνες τους ενάντια στις παλιές και νέες μνημονιακές επιθέσεις, στις συντάξεις και στην κοινωνική ασφάλιση.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα, ψηφίζοντας και συνεχίζοντας να εφαρμόζουν απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές, ουσιαστικά κατεδάφισαν τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υπονόμευσαν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και οδήγησαν τους συνταξιούχους -.ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Η προωθούμενη από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, από 1/1/2019, νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, καθώς και η προωθούμενη οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, θα αποτελέσουν διαρκές πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των συνταξιούχων, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε οικονομική ”ευθανασία”.

Το δόγμα “σκοτώνουν τ'' άλογα όταν γεράσουν” που εφαρμόζουν ενάντια στους συνταξιούχους, σκοτώνει πρώτα απ'' όλα τη χώρα, την οικονομία και το μέλλον της νεολαίας.

Υπάρχει εναλλακτική λύση για την στήριξη συντάξεων και μισθών και αυτή η εναλλακτική λύση απαιτεί τη ρήξη με την ευρωζώνη και το νεοφιλελευθερισμό στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης και παραγωγικού κοινωνικού μετασχηματισμού από ένα μέτωπο όλων των ριζοσπαστικών αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων».

Φωτογραφία intime news