Π. Καμμένος: Δεν μπορούν να μιλούν για τους μετακλητούς όσοι διόριζαν κατά χιλιάδες

Π. Καμμένος: Δεν μπορούν να μιλούν για τους μετακλητούς όσοι διόριζαν κατά χιλιάδες

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM, με αφορμή τη επιστροφή στην Ελλάδα των λειψάνων, των πεσόντων στην Κύπρο, συνταγματάρχη Σωτήρη Σταύρου, εφέδρων ανθυπασπιστών Θεοφάνη Λουκάκη, Νικολάου Καβροχωριανού, Νικολάου Τσιγγαρόπουλου, Μάριου Βολακάκη και στρατιωτών Δημήτρη Τσούκα και Ζαχαρία Καρδάρα, είπε ότι πέραν της οφειλόμενης υποδοχής, «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και για τους υπόλοιπους 72 ακόμα αγνοούμενους Ελλαδίτες που έπεσαν στην Κύπρο και μέχρι τώρα, με τα μέσα που διέθετε η Πολιτεία, δεν είχαν αναγνωριστεί».

Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος, λεπτομερώς και επωνύμως και σε άλλες περιπτώσεις, έκανε λόγο για «λογαριασμούς που οφείλει η πατρίδα να κλείσει αποδίδοντας τις οφειλόμενες τιμές σε ανθρώπους οι οποίοι είτε πολέμησαν και έπεσαν για την πατρίδα αλλά αγνοήθηκαν είτε κάποιοι τούς ξέχασαν».

Ερωτηθείς, με αφορμή το ασφαλιστικό, αν θα επαναληφθεί η διαπραγμάτευση του 2015, η «δημιουργική ασάφεια» και η ανακυκλούμενη αισιοδοξία, ο κ. Καμμένος είπε ότι «για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν εκείνοι οι οποίοι θέλουν να υπάρχει δημιουργική ασάφεια». Υπογράμμισε ότι κάθε πρόταση της κυβέρνησης, είναι «μετρημένη με αριθμούς», ενώ σκοπός της κυβέρνησης είναι «να υπάρξει μια λύση η οποία από τη μία πλευρά θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και από την άλλη προτεραιότητά μας είναι να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη».

Χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την αποδοχή εκ μέρους των εργοδοτών της αύξησης κατά 1% της εργοδοτικής εισφοράς, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «εντός των επομένων ημερών θα υπάρχει λύση στην κατεύθυνση που η κυβέρνηση έχει ορίσει, δηλαδή να υπάρξει μια επιβάρυνση όσο αφορά την εργοδοτική εισφορά προς τους εργοδότες και μια μικρότερη επιβάρυνση όσον αφορά τους εργαζόμενους». «Κύριος στόχος μας είναι να υπάρξει αυτή η εθνική σύνταξη, η οποία θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί διότι «όλοι πλέον στη διεθνή σκηνή αντιλαμβάνονται ότι η σταθερότητα της Ελλάδος, η ευημερία της Ελλάδος, η βιωσιμότητα της Ελλάδος, η ύπαρξή της ως μια ισχυρή χώρα στην ευρύτερη περιοχή που έχει αναφλεγεί, είναι η μόνη λύση για τη δημιουργία συμμαχιών με τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και το Ισραήλ, για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ειρήνη και να μπορέσουμε να βρούμε λύση και στο μεταναστευτικό».

«Αν η Ελλάδα, ως ισχυρή και σταθερή χώρα, μπορέσει μαζί με χώρες όπως είναι η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Ισραήλ, τα Αραβικά Εμιράτα να πάρουν πρωτοβουλίες τέτοιες στη Μέση Ανατολή, ώστε να υπάρξει λύση στη Συρία και επαναφορά των προσφύγων στις κατοικίες τους, θα λυθεί το θέμα το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί και την Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», προσέθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τους διορισμούς συγγενών, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «που απασχολούν την κοινή γνώμη», είπε ότι δεν έχει παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς το θέμα, προσθέτοντας ότι «εάν διορισμούς εννοούν τους μετακλητούς υπαλλήλους, οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι διορισμένοι, ούτε παραμένουν στο Δημόσιο. Οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι υπάλληλοι οι οποίοι βοηθούν στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου όσο παραμένει ο υπουργός ο οποίος τους κάλεσε ως μετακλητούς. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε παραμένουν στο Δημόσιο, ούτε έχουν τα προνόμια που είχαν οι παλαιότεροι μετακλητοί που κατά συρροή διορίζονταν στη Βουλή».

Αναφέροντας ότι ο ίδιος ως βουλευτής επί 23 έτη, δεν έχει διορίσει κανένα, προσέθεσε πως «εκείνοι οι οποίοι διόριζαν κατά χιλιάδες, δεν έχουν το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να μιλούν για τους μετακλητούς που δεν είναι διορισμένοι υπάλληλοι, αλλά προσωρινοί υπάλληλοι, που αύριο δεν θα έχουν δουλειά».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «θα έχαναν το ηθικό πλεονέκτημα, αν διόριζαν».

Ο κ. Καμμένος αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει διοριστεί μόνιμα» και προσέθεσε ότι ο νέος νόμος «που έρχεται αυτή τη στιγμή και που συζητήσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ένας νόμος που πράγματι δίνει ουσιαστικά την εξουσία στους δημοσίους υπαλλήλους και δεν υπάρχει εκεί η εξουσία κανενός μετακλητού. Το δικαίωμα δε, να διορίζει η κυβέρνηση γενικούς γραμματείς, το απεμπολεί η ίδια η Κυβέρνηση, δίνοντας τις αρμοδιότητες στους γενικούς διευθυντές, οι οποίοι θα είναι εκ των μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου και όχι μετακλητοί και κομματικοί».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι ο κ. Τσίπρας «ξεκαθάρισε ότι δεν θέλουμε να διορίσουμε δικούς μας ανθρώπους, γιατί δεν ξέρουμε και κατά πόσο οι δικοί μας άνθρωποι θα είναι καλύτεροι από τους υφιστάμενους. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους υφιστάμενους δημοσίους υπαλλήλους, με κριτήριο τα προσόντα τους και όχι τα κομματικά προσόντα να διοικήσουν τη δημόσια διοίκηση. Δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση το ίδιο με εκείνο που έκαναν οι προηγούμενοι και σας βεβαιώνω προσωπικά γι' αυτό. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει διοριστεί ως μόνιμος, ούτε ένας. Το παλιό σύστημα “μείνε δύο χρόνια μετακλητός και μετά θα γίνεις μόνιμος” δεν ισχύει πλέον.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ