Όχι ΣΥΡΙΖΑ σε αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά

Όχι ΣΥΡΙΖΑ σε αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά

Την ώρα που το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού δείχνει να λαμβάνει διαστάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τα κόμματα του Κυρ. Βελόπουλου και του Γ. Βαρουφάκη, καταψήφισε την τροπολογία που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για όσους τα εκδίδουν αλλά και για όσους κάνουν χρήση αυτών. Καταψήφισε και τη δυνατότητα επαναφοράς των υγειονομικών στην εργασία την επομένη της πρώτης δόσης του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, στην ψήφιση της τροπολογίας που πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, το ΚΙΝΑΛ απείχε και το ΚΚΕ δήλωσε παρών. Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων

* Την επιβολή προστίμου 5000 ευρώ για όποιον εκδίδει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης

* Την επιβολής προστίμου 5000 ευρώ για όποιον κάνει χρήση ανάλογου πιστοποιητικού

Και αυτά πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων και σε συνδυασμό με ποινές που δύναται να φτάσουν έως και την απόλυση εμπλεκόμενου.

Με την ίδια τροπολογία πέρασε και η δυνατότητα ενός υγειονομικού να επιστρέψει στην εργασία του την επομένη ημέρα της πραγματοποίησης της πρώτης δόσης του εμβολίου την οποία και καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ερωτήματα από την εμμονή που δείχνει στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας, την οποία δηλώνει πως στηρίζει για τις ειδικές κατηγορίες αρκεί να είναι… προαιρετική.