Οδ. Κωνσταντινόπουλος για πώληση ΔΕΗ: Η μεγαλύτερη «μπίζνα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» στην ιστορία της χώρας

Οδ. Κωνσταντινόπουλος για πώληση ΔΕΗ: Η μεγαλύτερη «μπίζνα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» στην ιστορία της χώρας

«Συγχαρητήρια! Περιμένω το βράδυ να σας δω να ψηφίζετε τη μεγαλύτερη “μπίζνα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” στην ιστορία της χώρας», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς βουλευτές κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση της ΔΕΗ.

«Ο κ.Σκουρλέτης μίλησε πολλές φορές για “μπίζνες”, αλλά θα ψηφίσει. Κάνει ο Πρωθυπουργός σας “μπίζνες”; Και ο κ.Παπαηλίου μίλησε για απολύσεις, αλλά κι αυτός θα ψηφίσει…», πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να πουλήσει 
τις μονάδες της ΔΕΗ στην Αρκαδία και στη Φλώρινα, αφήνοντας έξω την Κοζάνη, καθώς εκεί έχει περισσότερους βουλευτές. 

«Υποστηρίζετε τώρα πως εξαντλούνται τα αποθέματα του λιγνίτη. Ποιον να πιστέψουμε, εσάς ή τον συγκυβερνήτη σας, τον Π.Καμμένο, που το Γενάρη του 2015 δήλωνε πως ο λιγνίτης επαρκεί για 20 χρόνια;», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

«Μειώνετε την ισχύ της καινούργιας μονάδας της Μεγαλόπολης, αυτής που καίει το φθηνότερο καύσιμο (φυσικό αέριο) από 820MW σε 500MW, για να κάνετε "δώρο" άλλα 150 εκατ. ευρώ στον ιδιώτη.... Ο κ.Σκουρλέτης έκανε πολλές φορές λόγο για «μπίζνες»! Κάνει ο Πρωθυπουργός σας «μπίζνες», κύριοι συνάδελφοι; Σε ποιον θα δώσει τις μονάδες;», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. 

«Κλείνοντας, σας θυμίζω το αγαπημένο σας σύνθημα από το 2014: "Πουλάτε το νερό, πουλάτε τη ΔΕΗ, στο τέλος θα πουλήσετε και την Κομοτηνή"! Συγχαρητήρια, κύριοι συνάδελφοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Περιμένω το βράδυ να σας δω να ψηφίζετε τη μεγαλύτερη "μπίζνα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" στην ιστορία της χώρας», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.