Το μέλλον των κατοίκων της Θράκης είναι κοινό

Το μέλλον των κατοίκων της Θράκης είναι κοινό

Ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Μητρόπολη της Ξάνθης και αφού τον κέρασε σπιτικό γλυκό καρυδάκι και άλλα νηστίσιμα γλυκά συνομίλησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν τον νομό. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη το κέντρο των Αθηνών να ασχοληθεί επισταμένως με τα προβλήματα της περιοχής θεωρώντας ότι η οικονομική ευμάρεια των κατοίκων είναι προϋπόθεση για την ομαλή κοινωνική ζωή στο νομό. Ο Σταύρος Θεοδωράκης του παρουσίασε τις θέσεις του Κινήματος τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής όσο και για την συνεργασία και συμβίωση του χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού. Και οι δύο συμφώνησαν ότι το μέλλον όλων των ανθρώπων στο νομό είναι κοινό, δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί και οι ακραίες φωνές και συμπεριφορές θα πρέπει να μην βρίσκουν έδαφος στην περιοχή.

Ο Μητροπολίτης δώρισε στον Επικεφαλής του Ποταμιού την έκδοση "Θρησκευτικά Μνημεία στο Νομό Ξάνθης" όπου η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου σε συνεργασία με την Μουφτεία Ξάνθης έχουν συμπεριλάβει τα χριστιανικά, μουσουλμανικά και εβραϊκά μνημεία της περιοχής. Η έκδοση είναι δίγλωσση και απεικονίζει τον θρησκευτικό πλούτο του νομού όλων των εκκλησιών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μητροπολίτης δήλωσε: "Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη για την εδώ παρουσία του. Να προσέχουν όλοι την πατρίδα ιδιαίτερα αλλά και την Θράκη".
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: "Όσο κι αν σας ξαφνιάζει μιλήσαμε πιο πολύ για το θέμα της ανάπτυξης της περιοχής το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή των πολιτών παρά τα επιμέρους που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Γιατί τα της εκκλησίας είναι της εκκλησίας και τα της πολιτικής είναι της πολιτικής. Ευχαριστώ πολύ τον Σεβασμιώτατο για την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή βραδινή συνάντηση".