MEGA CINEMA με Ταραντίνο και «2012»

MEGA CINEMA με Ταραντίνο και «2012»

Με δύο ταινίες, από τις καλύτερες στο είδος της η καθεμία, έρχεται και αυτό το Σαββατοκύριακο το MEGA CINEMA να ταξιδέψει το τηλεοπτικό κοινό προς δύο εντελώς διαφορετικούς προορισμούς, το Σάββατο στον Αμερικανικό Νότο του 19ου αιώνα της 12ης ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο «DJANGO: Ο τιμωρός» και την Κυριακή στο «2012», μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται στη Βόρεια Αμερική με το ημερολόγιο να γράφει 2012, χρονιά που σύμφωνα με τους Μάγια ο κόσμος όπως τον ξέραμε τελειώνει.

Απόψε Σάββατο, στις 22.40, το MEGA επιλέγει για τους λάτρεις της τηλεοπτικής ζώνης MEGA CINEMA το αριστούργημα “Django Unchained” του Κουέντιν Ταραντίνο με πρωταγωνιστές τους Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον. Για 165 λεπτά, ο τηλεθεατής διασχίζει την Άγρια Δύση με ένα ατμοσφαιρικό σάουντρακ στα αυτιά του δια χειρός Ταραντίνο, εξοικειώνεται με τους νόμους της ενώ βυθίζεται σε ένα σπαγγέτι γουέστερν σε μεταμοντέρνα έκδοση, με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, η μία για Καλύτερη Ταινία. Για τα πρακτικά, η ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου και η ταινία στο σύνολό της στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου.

Την Κυριακή, στις 21.00, για όποιον δεν είναι αρκετή η περιπέτεια που ήδη βιώνει ο πλανήτης με την πανδημία, το MEGA CINEMA προβάλλει την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Ρόλαντ Έμεριχ «2012», του βραβευμένου σκηνοθέτη των ταινιών «Ημέρα Ανεξαρτησίας» και «Μετά την επόμενη μέρα», που εδώ επιλέγει να ζωντανέψει στον κινηματογράφο τις προβλέψεις του ημερολογίου των Μάγια, σύμφωνα με το οποίο το τέλος του κόσμου θα ερχόταν το 2012 και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου. Με την ασφάλεια του σκοπέλου αυτού που ξεπεράστηκε, η ταινία επιστημονικής φαντασίας «2012» καταναλώνεται πλέον άφοβα ως μια ηρωική μάχη για επιβίωση εν μέσω ενός παγκόσμιου κατακλυσμού που οδηγεί μοιραία την ανθρωπότητα στο τέλος.

Στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Γελοουστόουν καθώς επίσης και το μεγαλύτερο υπερηφαίστειο της ηπέιρου και αυτό το μέρος επιλέγει ο Τζον Κιούζακ, ως Τζάκσον Κέρτις για να πάει εκδρομή τα δύο παιδιά του. Εκεί θα ανακαλύψει τυχαία τις τεράστιες εγκαταστάσεις στο κέντρο μιας αποξηραμένης λίμνης και το μυστικό της επικείμενης καταστροφής που η κυβέρνηση κρύβει από τους πολίτες. Τρία χρόνια νωρίτερα, μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων επιβεβαιωνε στους ηγέτες της γης ότι σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Μέχρι το 2012, οι ηγέτες παγκοσμίως προσπαθούσαν να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσωσης για όσον το δυνατόν περισσότερους, δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να σωθούν όλοι. Ο Τζάκσον πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε μια αντίστροφη μέτρηση με τον χρόνο. Προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι και κάθε είδους φυσικές καταστροφές που η γη επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα.