Με ρυθμούς χελώνας υλοποιούνται οι αποκρατικοποιήσεις

Με ρυθμούς χελώνας υλοποιούνται οι αποκρατικοποιήσεις

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων με όλο το πρόγραμμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας να προχωρά με αργούς ρυθμούς, μικρότερους των προσδοκιών, όπως αναφέρει το Skai.gr.
Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την αποκρατικοπίηση του ΟΛΠ, με την COSCO να θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Επίσης, εντός των ημερών, αναμένεται να ανακοινωθεί και η συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Skai.gr επικαλούμενος την Καθημερινή της Κυριακής, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και μετ'' εμποδίων. Ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης των διαγωνισμών φτάνει τα δύο χρόνια και για διάφορους λόγους, πολλές από τις θεωρούμενες ως ολοκληρωμένες συμφωνίες παραμένουν στον αέρα, κυρίως λόγω της κυβερνητικής απροθυμίας να διευθετηθούν οι δεκάδες εκκρεμότητες, σημειώνει η ίδια πηγή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ελληνικό, όπου επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε το 2011, η σύμβαση πώλησης υπεγράφη το 2014 και η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν αναμένεται πριν το 2017.