Με αποκαλύψεις στην προ ημερήσιας απειλεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αποκαλύψεις στην προ ημερήσιας απειλεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Tου Αλέξανδρου Διαμάντη

Ο πάγος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τουλάχιστον επικοινωνιακά τείνει να σπάσει, αφού πλέον και οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες εστιάζουν στην επικείμενη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μετά την  συνάντηση των προεδρείων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ,  την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις.

«Υπάρχουν αρκετά σοβαρά θέμα που μπορεί να προκαλέσουν εξελίξεις», τόνισε η κυρία Θεοπεφτάτου και μίλησε για «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από προηγούμενες ηγεσίες». Παράλληλα, έκανε λόγο για φακέλους και στοιχεία, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα δοθούν και στους βουλευτές της πλειοψηφίας. Σε ερώτηση για το αν είναι γνωστές οι υποθέσεις, η κυρία Θεοπεφτάτου απάντησε ότι πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν γνωστά πρόσωπα και οι οποίες δεν έχουν ακουστεί. «Υπάρχουν αρχεία και πολλά στοιχεία», κατέληξε η ίδια.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση διήρκησε περίπου μια ώρα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το κλίμα ήταν «εξαιρετικό», ενώ υπήρξε και «σύγκλιση απόψεων». Αν και στην επίσημη ενημέρωση δεν αναφέρεται πουθενά ότι μπήκε  στο τραπέζι το θέμα Μουζάλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ένας σχετικός διάλογος, όπου ο καθένας εξέφρασε την άποψη του, δίχως να υπάρξει ένταση. Λίγο αργότερα η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ανέφερε ότι το «θέμα Μουζάλα αφορά τους δύο αρχηγούς και κυρίως τον πρωθυπουργό. Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε οποιαδήποτε απόφαση».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση των κοινοβουλευτικών ομάδων αναφέρει τα εξής: "Σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας και σύγκλισης απόψεων συναντήθηκαν τα προεδρεία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκπροσωπούμενα από τους Γραμματείς και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους τους με αντικείμενο την Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη 22 Μαρτίου.  Η συζήτηση προκαλείται με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και έχει ως θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς του δημόσιου βίου.

Είναι προφανές ότι τα κατεστημένα  συμφέροντα των ολίγων δεν εξυπηρετούνται από αυτή την προσπάθειά μας και ως αντίβαρο ο δημόσιος λόγος κατακλύζεται από αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης. Οι αιτιάσεις αυτές, που κατά τη γνώμη μας είναι αβάσιμες και προσχηματικές, προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου. Κεντρικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη δικαιοσύνη –εμπιστοσύνης  που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί".