Μαχητικό F-16 κατέπεσε στην Ανδραβίδα - Σώθηκε ο πιλότος

Μαχητικό F-16 κατέπεσε στην Ανδραβίδα - Σώθηκε ο πιλότος

Στην περιοχή της Ανδραβίδας κατέπεσε νωρίς το απόγευμα πολεμικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πιλότος είναι κατά στην υγεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΣΚΑΙ, το μονοθέσιο F-16 επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση όταν, για άγνωστους έως στιγμής λόγους, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έχασε το έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο πιλότος κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος εγκαίρως και να σωθεί, ενώ στην περιοχή σπεύδουν σωστικά συνεργεία.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), η εγκατάλειψη έγινε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του F-16 μετά από εκπαιδευτική πτήση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα. Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.