Μ. Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι

Μ. Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους, ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις και κινητοποιώντας φίλους και εταίρους, οι οποίοι καταλαβαίνουν πλέον ότι πρέπει να πουν ξεκάθαρα ότι δεν μπορείς να αμφισβητείς την κυριαρχία της Ελλάδας, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή πολιτών που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι από την «Volunteer Activity Hellas» με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, με τίτλο «Το Περιβάλλον μας, στα Δυτικά της Αθήνας. Ο ρόλος και η στρατηγική θέση του Ποικίλου Όρους», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία έδειξε ότι όσοι μιλάνε με αναθεωρητικές διαθέσεις και έχουν αυτοκρατορικές τάσεις, ενίοτε δεν μένουν μόνο στα λόγια αλλά γίνονται και στην πράξη επικίνδυνοι. "Και πάρα πολλοί στο διεθνές στερέωμα σήμερα ταυτίζουν τον Πούτιν με τον Ερντογάν και θεωρούν ότι ενδεχομένως οι απειλές μπορεί να έχουν και μία βάση" σημείωσε. Όπως τονίζεται, κάλεσε τους πολίτες να έχουν πίστη στη διπλωματία καθώς η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό στο πεδίο της οικοδόμησης αποτρεπτικής ισχύος και στο πεδίο της δημιουργίας συμμαχιών, τονίζοντας ότι όταν είσαι σταθερός φίλος, σύμμαχος, συνεπής απέναντι στις συμμαχικές σου υποχρεώσεις και βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή, τότε μπορείς να διεκδικήσεις και εσύ την αντίστοιχη συμπεριφορά.

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση,μίλησαν ακόμη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος και ο καθηγητής Γεωλογίας & Περιβάλλοντος, Δρ. Ευθύμιος Λέκκας.