Α. Λοβέρδος: Να εγγυηθούν ενότητα και διαδικασίες οι τέως πρόεδροι - Άλλος ρόλος δεν υπάρχει

Α. Λοβέρδος: Να εγγυηθούν ενότητα και διαδικασίες οι τέως πρόεδροι - Άλλος ρόλος δεν υπάρχει

«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών», δήλωσε από το Καρπενήσι ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας: «Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει».

«Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ.Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος και όρισα σήμερα εκπρόσωπο μου στα ΜΜΕ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τον Σπύρο Καρανικόλα», επεσήμανε.

«Είμαι εδώ και θα νικήσουμε. Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα νικήσουμε. Το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνει εκλογές το ΚΙΝΑΛ και αν οι πολίτες με προτιμήσουν θα είμαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος. 

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με του υποψηφίους για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, όπως είχε ήδη προαναγγείλει από χθες

Μάλιστα νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκε η συνάντηση του, διάρκειας μίας ώρας, με τον υποψήφιο, Παύλο Γερουλάνο, με τον τελευταίο, εξερχόμενο από το ραντεβού να τονίζει σε δημοσιογράφους πως «δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» και «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες», ενώ πρόσθεσε, ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα, λίγο πριν τις 12:30, ολοκληρώθηκε συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον επίσης υποψήφιο, Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος σημείωσε πως «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση», ενώ σημείωσε πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και των διαδικασιών. Μάλιστα οι δυο άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και χθες, την ημέρα ανακοίνωσης του πρώην πρωθυπουργού, μέσω της επιστολής του, για πιο «ενεργό» ρόλο στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. 

Παράλληλα, χθες το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε μέσω zoom με τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος επίσης φαίνεται να διατηρεί την επιθυμία να θέσει υποψηφιότητα, αλλά και με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κύκλος των συναντήσεων του πρώην πρωθυπουργού θα κλείσει με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη, που όπως φαίνεται ιδίως με τον πρώτο θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom, αφού είναι εκτός Αθηνών, στο πλαίσιο περιοδειών. Όσο για τον Ν. Ανδρουλάκη, δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή θα συναντηθούν αύριο Δευτέρα, αφού και ο Γ. Παπανδρέου έχει προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Αθηνών.

Παρ όλες τις συναντήσεις και τη χτεσινή επιστολή του, άγνωστες παραμένουν ακόμη οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου για μια πιθανή του υποψηφιότητα. Το βασικότερο σενάριο θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να «ζυγίζει» τις καταστάσεις, όμως υπάρχει και η πιθανότητα να θέλει απλώς να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στην εκλογή προέδρου του κόμματος ή να διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Το βέβαιο είναι πως ακόμη κρατά κλειστά τα χαρτιά του. 

ΚΙΝΑΛ: Προσωπικές φιλοδοξίες ή συλλογικό συμφέρον;

Τα πάθη του ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου «σκέφτεται» την Προεδρία!