8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Κυματίζει κανονικά η σημαία στη μικρονησίδα δηλώνει ο δήμαρχος Φούρνων

Κυματίζει κανονικά η σημαία στη μικρονησίδα δηλώνει ο δήμαρχος Φούρνων

Από τους δημοσιογράφους ενημερώθηκε ο δήμαρχος Φούρνων, για το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και αφορούσε το κατέβασμα Ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα, Μικρός ανθρωποφάγος.

Σε επικοινωνία που είχε το kathimerini.gr μαζί του υποστήριξε ότι η ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά. Ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κιάλια για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Πάντως σε επικοινωνία που είχε το Liberal.gr με τον προϊστάμενο του Λιμεναρχείου Φούρνων, δήλωσε ότι η ελληνική σημαία κυματίζει στις νησίδες Πρασονησάκι και Μακρονήσι, ενώ για τον "Μικρό Ανθρωποφά" δεν έχει οπτική επαφή ώστε να επιβεβαιώσει τί ακριβώς συμβαίνει. 

Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Ο δήμαρχος, κ. Ιωάννης Μαρούσης, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. «Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο εκπροσώπου των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σε ερώτηση του kathimerini.gr σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.

Φωτογραφία: Eurokinissi