Κρατικοί χάκερς "χτύπησαν" λογαρισμούς στο Twitter

Κρατικοί χάκερς "χτύπησαν" λογαρισμούς στο Twitter

Το Twitter προειδοποίησε ορισμένους χρήστες του ότι ο λογαριασμός τους είναι πιθανόν να παραβιάσθηκε εξαιτίας κενού ασφαλείας στο οποίο εμπλέκονται "παράγοντες υποστηριζόμενοι από κράτος", σε μία εξαιρετικού χαρακτήρα κίνηση για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

"Για προληπτικούς λόγους, σας ειδοποιούμε για το γεγονός ότι ο λογαριασμός σας στο Twitter περιλαμβάνεται σε μία μικρή ομάδα χρηστών που είναι πιθανόν να αποτέλεσαν στόχο από παράγοντες που υποστηρίζονται από το κράτος", αναφέρεται στο μήνυμα το οποίο εστάλη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από το Twitter σε ορισμένους χρήστες.

"Θεωρούμε ότι οι παράγοντες αυτοί (ενδεχομένως συνδεόμενοι με μία κυβέρνηση) κατόρθωσαν να αποκτήσουν πληροφορίες, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις IP και/ή τηλεφωνικούς αριθμούς".

"Πραγματοποιούμε έρευνα για το θέμα, αν και τίποτε δεν αποδεικνύει στο στάδιο αυτό ότι κατόρθωσαν να λάβουν πληροφορίες από τον δικό σας λογαριασμό", αναφέρεται στο μήνυμα του Twitter.

Τα πρώτα μηνύματα του Twitter στάλθηκαν την Παρασκευή και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Δεν είναι γνωστό πόσους χρήστες αφορά η υπόθεση, αλλά μάλλον πρόκειται για μικρό αριθμό.

Κατά το παρελθόν το Twitter έχει ειδοποιήσει τους χρήστες του για πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας. Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε ειδοποιήσει 200.000 χρήστες του για πειρατεία των κωδικών πρόσβασης και των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ