Ισραήλ: Συλλήψεις μετά την πυρκαγιά που ξεκλήρισε παλαιστινιακή οικογένεια

Ισραήλ: Συλλήψεις μετά την πυρκαγιά που ξεκλήρισε παλαιστινιακή οικογένεια

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν νεαρούς ως ύποπτους για συμμετοχή σε εβραϊκή εξτρεμιστική οργάνωση και για τη διάπραξη επιθέσεων, μια από τις οποίες ήταν ο εμπρησμός σε σπίτι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον Ιούλιο, που ήταν αιτία να ξεκληριστεί παλαιστινιακή οικογένεια.

"Κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών, οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν νέους ως ύποπτους για συμμετοχή σε εβραϊκή τρομοκρατική οργάνωση και για τη διάπραξη επιθέσεων", ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ. Οι ανακρίσεις αφορούν "συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τη σοβαρή επίθεση που διαπράχθηκε στο χωριό Ντούμα", αναφέρει η Σιν Μπετ που δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τον αριθμό των συλληφθέντων ή την ταυτότητά τους.

Η πυρκαγιά στις 31 Ιουλίου στη Ντούμα στοίχισε τη ζωή σε ένα βρέφος 18 μηνών και στους δύο γονείς του οι οποίοι κοιμόντουσαν. Το μόνο που έμεινε από την οικογένεια είναι ένα τετράχρονο παιδί που υπέστη βαρύτατα εγκαύματα και ακόμη νοσηλεύεται.

Συνθήματα που βρέθηκαν στο σημείο αυτό και μαρτυρίες αμέσως έδειξαν ως υπεύθυνους εξτρεμιστές εβραίους που πιθανόν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας από γειτονικούς εβραϊκούς οικισμούς.

Η πυρκαγιά στη Ντούμα θεωρείται ότι συνέβαλε στο ξέσπασμα του κύματος βίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών που διαρκεί εδώ και εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ