Ιράν: Σύλληψη 53 προσώπων για διαχείριση ιστοτόπων του ΙΚ

Ιράν: Σύλληψη 53 προσώπων για διαχείριση ιστοτόπων του ΙΚ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη 53 ανθρώπων που κατηγορούνται για διαχείριση ιστοτόπων που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το σιιτικό Ιράν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξάρθρωσε πυρήνα που στρατολογούσε μαχητές για την τζιχαντιστική αυτή σουνιτική οργάνωση στην Κερμανσάχ, μια επαρχία στο δυτικό Ιράν που βρίσκεται κοντά στην ιρακινή μεθόριο.

Στην περιοχή αυτή ζει μεγάλος πληθυσμός Κούρδων σουνιτών, ο οποίος είχε ξεσηκωθεί στο παρελθόν κατά της Τεχεράνης.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Καμάλ Χαντιανφάρ σημείωσε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είχαν τη βάση τους «σε επαρχίες που βρίσκονται κοντά σε μεθοριακές περιοχές», αλλά δεν διευκρίνισε τις ακριβείς τοποθεσίες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει τμήματα του εδάφους στο γειτονικό Ιράκ και τη Συρία, όπου το Ιράν έχει αποστείλει αξιωματικούς της ασφάλειας για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές.

Το φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε παράλληλα ότι οι συλλήψεις αυτές έγιναν τους τελευταίους 20 μήνες και ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

«Από τους συλληφθέντες, οι περιπτώσεις αυτών που ομολόγησαν παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, ενώ ορισμένοι που εμπλέκονταν εξαιτίας της άγνοιάς τους» γι''αυτό που έκαναν αφέθηκαν ελεύθεροι, πρόσθεσε το ISNA.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ