ΗΠΑ: Tα νοικοκυριά έχασαν $1,2 τρισ. στο γ' τρίμηνο

ΗΠΑ: Tα νοικοκυριά έχασαν $1,2 τρισ. στο γ' τρίμηνο

Αύξηση του δανεισμού με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών, έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, καθώς οι επιχειρήσεις πάτησαν "φρένο" στην ιλιγγιώδη συσσώρευση χρέους, ενώ την ίδια στιγμή η πτωτική πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς κόστισε πάνω από ένα τρισ. δολάρια για τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το χρέος των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 4,7% κατά το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το 8,4% του προηγούμενου τριμήνου. Ήταν ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από το τέταρτο τρίμηνο του 2013, ενόψει και της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα.

Το βραχυπρόθεσμο χρέος -ο δανεισμός που πλήττεται  περισσότερο από τις κινήσεις της Fed- αντιπροσωπεύει το 27,6% του συνολικού εταιρικού χρέους κατά το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρική συσσώρευση ρευστού έχει ουσιαστικά σταματήσει. Παρόλο που δεν έχει σημειωθεί μεγάλη υποχώρηση, δεν δείχνει σημάδια πως θα ξεπεράσει τα υψηλά που καταγράφηκαν στη διάρκεια του δ'' τριμήνου του 2014.

Το χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 1,5%, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Ωστόσο τα νοικοκυριά έχουν χάσει 1,23% τρισ. δολάρια από την περιουσία τους για αυτό το τρίμηνο, καθώς το κατρακύλισμα των κεφαλαιοποιήσεων κατά 2,3 τρισ. υπερ-αντισταθμίστηκε από την άνοδο κατά 482 δισ. δολάρια της αξίας του κλάδου του real estate.