Η ΚΕΔΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό

 Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στηρίζει τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση των επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς και «του αγροτικού κόσμου της χώρας, ο οποίος δίνει κάτω από πολύ άνισες συνθήκες τη μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή».

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση από την κυβέρνηση νέων επώδυνων μέτρων, που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά βάρη εκατοντάδων χιλιάδων επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα».

Και υπογραμμίζει: «μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης, οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η πραγματική οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα». Και καλεί την κυβέρνηση να μην έχει « προτεραιότητα να προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών, χωρίς να διασφαλίζει παράλληλα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Αλλά να δημιουργήσει ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ