Η αστυνομία της Γενεύης αναζητεί υπόπτους για τρομοκρατική δράση

Η αστυνομία της Γενεύης αναζητεί υπόπτους για τρομοκρατική δράση

Η αστυνομία της Γενεύης αύξησε το επίπεδο του συναγερμού και διεξάγει «εντατική έρευνα» για τον εντοπισμό προσώπων για τα οποία έλαβε σήμα από τις ομοσπονδιακές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τις επιθέσεις στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ασφαλείας της Γενεύης.

«Η αστυνομία της Γενεύης, έπειτα από το σήμα αυτό, αύξησε το επίπεδο συναγερμού και ενίσχυσε τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες», διευκρινίζεται.

Οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης από τη Συνομοσπονδία (τις ομοσπονδιακές αρχές της Βέρνης) για ύποπτα άτομα που μπορεί να βρίσκονται στη Γενεύη ή στην περιφέρειά της. Έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι δεν θα δώσει άλλες διευκρινίσεις για «επιχειρησιακούς λόγους».

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε παρά πολλά σημεία διέλευσης μεταξύ της Γαλλίας και της Ελβετίας εντός της περιφέρειας της Γενεύης, διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι και οι ελβετικές και γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνεργάζονται στην αποστολή αυτή. Ωστόσο όλα τα σημεία δεν επιτηρούνται και οι έλεγχοι είναι τυχαίοι, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των καθημερινών διελεύσεων.

Η Γενεύη είναι η έδρα περίπου 30 διεθνών οργανισμών και η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ. Η παρουσία σήμερα αυξημένου αριθμού φρουρών στο Μέγαρο των Εθνών, ορισμένοι από τους οποίους είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια, είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο μέτρο που λαμβάνεται στο κτίριο αυτό. Φρουρός στην έδρα του ΟΗΕ είπε ότι οι ελβετικές αρχές αναζητούν "τέσσερις άνδρες" που πιστεύεται ότι βρίσκονται στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ