Χρ. Βερναρδάκης: Άμεσα θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ

Χρ. Βερναρδάκης: Άμεσα θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ

Καινοτόμες ιδέες για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του θα αναζητήσει μέσω startups το Δημόσιο. Όπως δήλωσε, σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναδάκης θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για μαζικές, πρακτικές εφαρμογές από νεοφυείς επιχειρήσεις, κάτι που θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτό το τμήμα του ιδιωτικού τομέα να αναπτυχθεί.

Επίσης θα τεθεί, όπως είπε, άμεσα σε λειτουργία αναβαθμισμένο το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον πολίτη να εξυπηρετεί μία σειρά από ανάγκες του με το Δημόσιο. Σύντομα, θα υπάρξει διασύνδεση της βάσης δεδομένων των πιστοποητικών γέννησης με το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, θα μειωθεί η έκδοση 1,5 εκατομμυρίου πιστοποιητικών γέννησης, που προκαλούν απίστευτο οικονομικό κόστος, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα μπορεί να κάνει καλύτερο προγραμματισμό για τις ανάγκες του με βάση τις καταγεγραμμένες γεννήσεις.

Ο κ. Βερναδάκης είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σπαταληθεί πόροι για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με μηδαμινό αποτέλεσμα. Πρόκειται για παθογένεια του πολιτικού συστήματος σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ