Για κακούργημα αλλοίωσης αποτελέσματος και ένα πλημμέλημα παραπέμπεται ο Β. Μαρινάκης 

Για κακούργημα αλλοίωσης αποτελέσματος και ένα πλημμέλημα παραπέμπεται ο Β. Μαρινάκης 

Συνολικά 28 άτομα, μεταξύ τους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, παραπέμπονται για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και 7 ακόμα άτομα παραπέμπονται για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ογκώδες βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Β. Μαρινάκης αντιμετωπίζει σοβαρή ποινική εμπλοκή, πλην πολύ ελαφρύτερη σε σχέση με τις αρχικές κατηγορίες, αφού μετατράπηκε σε πλημμέλημα η βασική κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, απαλλάσσεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη που αφορά στο φούρνο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα. Απαλλάσσεται επίσης από τα αδικήματα της απάτης και εκβίασης (τετελεσμένης και σε απόπειρα).

Το βούλευμα δρομολογεί περισσότερο αθλητικές - ποδοσφαιρικές - εξελίξεις, παρά ποινικές, καθώς, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να παραδώσει (μεταβιβάσει) τις μετοχές της ομάδας του και να αφήσει την προεδρία της.

Για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων παραπέμπονται επίσης οι: 

- Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)
- Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός)
- Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος)
- Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια)
- Γιώργος Λαναρής (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια)
- Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος)
- Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
- Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
- Άρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
- Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
- Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
- Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
- Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ)
- Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Super League)
- Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League)
- Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League)
- Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League)
- Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Super League)
- Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Super League)
- Χαράλαμπος Παυλίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
- Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
- Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
- Δημήτρης Αμαραντίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
- Δημήτρης Μάνος (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
- Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
- Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
- Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)
- Γκιγιέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας).

Για την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (πλημμέλημα) παραπέμπονται οι 

- Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)
- Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
- Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
- Άρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
- Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
- Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
- Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
- Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ).

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που αφορούν την υποχρέωσή του να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα και την απαγόρευση συμμετοχής του σε αθλητικές δραστηριότητες, σχετιζόμενες με το ποδόσφαιρο. Επίσης, διατηρήθηκε και η εγγγυοδοσία των 200 χιλιάδων ευρώ.

Σημειωτέον ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ότι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κων/νο Σταμαδιάνο να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του.

Τέλος, σημειώνεται πως με το βούλευμα απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα: οι κ.κ. Παυσανίας Παπανικολάου (πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ), Χρήστος Υφαντής (πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ), Γιώργος Βλάσσης (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Μαρία Αναστασάκη (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Χαρίλαος Ζυγογιάννης (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League), Ιωάννα Παντελοπούλου (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League).

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Η νομική διαδικασία θα με δικαιώσει πλήρως»

Με προσωπική του δήλωση, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε θέση για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των , εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι θα δικαιωθεί πλήρως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων τονίζει μεταξύ άλλων ότι «απερρίφθησαν οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη» και προτείνει ως διάδοχο του στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Δήμαρχο Πειραιά και αντιπρόεδρο των ερυθρόλευκων Γιάννη Μώραλη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρινάκη έχει ως εξής:

«Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ως απολύτως αβάσιμες και απογύμνωσε, έτσι, όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους.

Την αθωότητά μου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα αναδείξει η διαδικασία που θα επακολουθήσει, δικαιώνοντάς με απολύτως, επικυρώνοντας την εκφρασμένη γνώμη του Προέδρου του Συμβουλίου.

Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας και για τους λίγους μήνες που απομένουν για την πλήρη δικαίωσή μου, προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης».