Επίθεση Π. Κόκκαλη σε Α. Δοξιάδη με αναφορές σε «ερασιτέχνη φασίστα»

Επίθεση Π. Κόκκαλη σε Α. Δοξιάδη με αναφορές σε «ερασιτέχνη φασίστα»

Επίθεση κατά του Απόστολου Δοξιάδη με τον χαρακτηρισμό «ερασιτέχνης φασίστας» εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης. Αφορμή αποτέλεσε ανάρτηση του συγγραφέα στο Facebook, με την οποία επαίνεσε τη στάση δύο Ελλήνων ευρωβουλευτών να υπερψηφίσουν το ψήφισμα καταδίκης της Ευρωβουλής για την έναρξη του Β? Παγκοσμίου Πολέμου και τον ρόλο σε αυτήν του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, των τότε Υπουργών Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης και της ναζιστικής Γερμανίας. 

«Μπράβο στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Εμμανουήλ Φράγκο, τους μόνους (!) έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την διπλή καταδίκη φασισμού και κομμουνισμού από τις δυο δυνάμεις (ναζιστική Γερμανία και σοβιετική Ρωσία) που με το σύμφωνό τους ξεκίνησαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εισβάλλοντας στην παντέρμη Πολωνία», έγραψε ο Απόστολος Δοξιάδης. 



Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε ωστόσο την αντίδραση του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος σχολιάζοντας σχετικά ανέφερε:  «Για όνομα του Θεού ! Διαβάστε πρώτα ολόκληρο το ψήφισμα και μετά ξεσπαθωστε ! Η εξίσωση των εγκλημάτων κατά πολιτών από ολοκληρωτικά καθεστώτα έχει ήδη ψηφιστεί από το 2008. Καμμιά σχέση με το επίδικο απαράδεκτο ψήφισμα.

Το δε μπράβο στον Εμμανουήλ Φράγκο εύχομαι να μη το βρούμε μπροστά μας. Άντε και στο Λαγό σύντομα, ερασιτέχνη φασίστα. (Σόρρυ κιόλας)».

Με νεότερη ανάρτησή του που τιτλοφορείται «Ο κόκκινος Πέτρος Κόκκαλης και ο μαύρος Απόστολος Δοξιάδης» ο συγγραφέας επανήλθε στο θέμα σχολιάζοντας αιχμηρά «τη χρήση της μαρξιστικής μεθοδολογίας» που κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης και η οποία συνίσταται σε λογικά άλματα. «Δεν θα ασχολιόμουνα μαζί του, αν ο χαρακτηρισμός "ερασιτέχνης φασίστας" από αυτόν σε εμένα δεν είχε, τελικά, τόση πλάκα», καταλήγει ο Απόστολος Δοξιάδης.