Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σκάνδαλο η απόφαση της Ελλάδας για τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σκάνδαλο η απόφαση της Ελλάδας για τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς

«Η έγκριση του αιτήματος των πραξικοπηματιών για άσυλο από την Ελλάδα συνιστά σκάνδαλο εξ ονόματος της δικαιοσύνης. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Τούρκος εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το trt.net, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Προεδρικό Συγκρότημα, ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι «Όλοι γνωρίζουν πως αυτοί οι 8 πραξικοπηματίες διέφυγαν κλέβοντας δυο ελικόπτερα της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Αυτοί είχαν πάει στη Μαρμαρίδα με σκοπό να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οικογένεια του. Το αποδείξαμε με στοιχεία. Είναι μια σοβαρή κατάσταση η αποδοχή του αιτήματος ενός ακόμη από τους 8 πραξικοπηματίες δηλαδή τρομοκράτες. Το συζητήσαμε με τις ελληνικές αρχές αυτό το θέμα πολλές φορές εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο».

Ο κ. Καλίν πρόσθεσε ακόμα ότι η Ελλάδα λαμβάνει αποφάσεις που θα βλάψουν τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε ότι «Στα λόγια, λένε πως είναι αντίθετοι στο πραξικόπημα. Αλλά στην πράξη δυστυχώς, είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση όπως η αποδοχή του αιτήματος και του δεύτερου πραξικοπηματία για άσυλο».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου ανέφερε ότι «Εμείς περιμένουμε απτά βήματα. Επαναλαμβάνουμε και την έκκληση μας σχετικά με τους εκείνους που διέφυγαν στην Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Όποια και να είναι η προσέγγιση τους, η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα με την FETO».