Ειδομένη: Ζημιές €1,2 εκατ. από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής

Ειδομένη: Ζημιές €1,2 εκατ. από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής

Στο ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ υπολογίζει εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών, τη ζημία που υπέστησαν οι μεταφορείς από τον αποκλεισμό, που πραγματοποίησαν οι μετανάστες, στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην περιοχή της Ειδομένης.

Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε πριν από λίγη ώρα, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των περίπου 2.000 μεταναστών από το σημείο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ενώ έχουν ήδη διέλθει από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα τρεις εμπορικές αμαξοστοιχίες.

"Πρόκειται για μία αμαξοστοιχία με 15 βαγόνια που μεταφέρει ζάχαρη, μία με 17 βαγόνια που μεταφέρει χημικά και μία της COSCO με 38 άδεια βαγόνια, που κατευθύνεται στον Πειραιά, για να φορτώσει" ανέφερε ο Ανέστης Σαχπελίδης, εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών.

Στο μεταξύ, ένα τρένο με τέσσερα βαγόνια αναμένεται στην Ειδομένη, προκειμένου να επιβιβαστούν σ'' αυτό περίπου 300 μετανάστες, που δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη από την περιοχή. Το τρένο θα έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μετανάστες θα κατευθυνθούν με άλλο τρένο, το βράδυ, στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Σε 3-4 μέρες ομαλοποιείται η κίνηση των φορτίων στον άξονα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

- Ειδομένη: Μεταφέρονται στην Αθήνα οι μετανάστες, άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή

- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη