"Έφυγε" ο Σερ Τέρι Βόγκαν

"Έφυγε" ο Σερ Τέρι Βόγκαν

Ο ιρλανδός παρουσιαστής Σερ Τέρι Βόγκαν, γνωστός για τις πετυχημένες του εκπομπές στο BBC και για την παρουσίαση για πολλά χρόνια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, πέθανε σήμερα από καρκίνο σε ηλικία 77 ετών, μετέδωσε το BBC.

"Ο Σερ Τέρι Βόγκαν πέθανε σήμερα έπειτα από μια σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του. Ξέρουμε ότι ο θάνατός του θα λυπήσει πολύ κόσμο αλλά ζητάμε σεβασμό στην προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας αυτή τη στιγμή", είπε η οικογένειά του στο BBC.

"Οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια του Τέρι Βόγκαν. Η Βρετανία έχασε ένα τεράστιο ταλέντο. Μεγάλωσα ακούγοντάς τον στο ραδιόφωνο και κοιτάζοντάς τον στην τηλεόραση. Η γοητεία του και το χιούμορ του με έκαναν πάντα να χαμογελώ", έγραψε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο Twitter.

Σύμφωνα με τον Τόνι Χολ, γενικό διευθυντή του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, ο Τέρι Βόγκαν ήταν "ένας εθνικός θησαυρός". "Χάσαμε έναν σπουδαίο φίλο", δήλωσε.

"Ο Σερ Τέρι ήταν ένας θρύλος του ραδιοφώνου. Επί δεκαετίες, άρεσε πολύ στους ακροατές με την ευφυία, τη ζεστασιά και το αμίμητο χιούμορ που διέθετε", δήλωσε η Ελεν Μπόντεν, διευθύντρια του BBC Radio.

Γεννημένος 3 του Αυγούστου του 1938 στην Ιρλανδία, ο Βόγκαν παρουσίαζε για πολλά χρόνια πρωινή εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 2. Επίσης ήταν ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και σχολιαστής του BBC στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1971 έως το 2008. Το 2005 η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε τίτλο ευγενείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ