Έφυγε ο Λάκης Μπέλλος

Έφυγε ο Λάκης Μπέλλος

Βιάστηκες Λάκη, έφυγες  νωρίς, στα 61 σου.

Έφυγες σε μια στιγμή που χρειαζόταν η κοφτερή πέννα σου να περιγράψει σατιρικά  τα αδιανόητα που ζούμε. Ίσως γιατί η πραγματικότητα να ξεπέρασε και τη δική σου αφηνιασμένη φαντασία. 

Θα μας στερήσεις το χιούμορ σου που έμπαινε σαν νυστέρι στην παράνοια που ζούμε.  

Δεν θα σου πω μεγάλα λόγια. Θα πω ότι σε θυμάμαι 13χρονο παιδί, να έρχεσαι κάθε μέρα από το χωριό σου, το Στείρι, στο γυμνάσιο του χωριού μου. Να διαβάζεις από τότε με μανία εφημερίδες, να γράφεις από τότε σατιρικά κείμενα, στα 18 σου να τα στέλνεις ταχυδρομικώς και να δημοσιεύονται στο «ΤΡΑΣΤ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ» , «ΘΗΣΑΥΡΟΣ».

Αργότερα αθλητικός συντάκτης στο  «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», στη συνέχεια στις εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84», «ΣΚΑΙ 100,3», «ΑΝΤΕΝΝΑ  FM». Έγραψες κείμενα για πολλές σατιρικές εκπομπές του «MEGA», του «ΣΚΑΙ», του «ALPHA» του «STAR».

Πρόλαβες παρ' όλα αυτά, μέσα σε αυτά, να γράψεις επιθεωρήσεις. Πρόλαβες απλώς γατί ήσουν πηγαίο ταλέντο, κοφτερή σκέψη, με ευαίσθητες κεραίες που έπιαναν αμέσως το παράδοξο, το παράλογο, το τραγελαφικό, το γελοίο.

Βιάστηκες Λάκη. Δεν θα σου πω μεγάλα λόγια, δεν έχουν νόημα. Μόνο να, δεν προλάβαμε μωρέ να πιούμε κι εκείνο το τσίπουρο που είχαμε κανονίσει στο πλακόστρωτο του Οσίου Λουκά, αγναντεύοντας  παλιά κλέφτικα λημέρια.

Καλή αντάμωση 

Γιάννης Σιδέρης