Δύο νεκροί από την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά

Δύο νεκροί από την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχινιά

Ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας με τρία άτομα πλήρωμα, κατέπεσε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, σε υγροβιότοπο στον Σχοινιά, ενώ από τους τρεις επιβαίνοντες νεκροί ανασύρθηκαν ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας φύλακας από την περιοχή.

Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν πριν από λίγο από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Nοσηλευόμενος, σε σταθερή κατάσταση, παραμένει στο Τμήμα Χειρουργικής Θώρακος του ΚΑΤ, ο ασθενής Δ Ε, 22 ετών, που διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, στις 11:45 πμ, μετά τον τραυματισμό του από πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε, όπως αναφέρει το ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου.

«Ο ασθενής ήταν προσανατολισμένος σε χώρο και χρόνο, σταθερός αιμοδυναμικά. Ο πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος ανέδειξε τραύματα εκ του θώρακος και ορθοπεδικής φύσης μεσαίας βαρύτητος, μη χρήζοντα επί του παρόντος χειρουργικής παρέμβασης» αναφέρει το ιατρικό δελτίο, που καταλήγει πως ο ασθενής θα παραμείνει στο νοσοκομείο προς παρακολούθηση και περαιτέρω θεραπεία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Τη θλίψη του για το τραγικό δυστύχημα εξέφρασε στο με μήνυμά του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας παράλληλα πλήρη διερεύνηση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε Περισσότερα