Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Στο 9,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Στο 9,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Παγίωση της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλά ποσοστά καταγράφει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, τη στιγμή μάλιστα που το Μαξίμου προβαίνει σε μια επικοινωνιακή καταιγίδα με παροχές. Οι πολίτες δηλώνουν πως δεν επηρεάζονται από εξαγγελίες περί προσλήψεων αλλά και την σκανδαλολογία, ενώ σε ποσοστό που αγγίζει το 73% στέλνουν μήνυμα για την ανομία και τον τρόπο αντιμετώπισής της από την κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, την ώρα που οι πολίτες εκτιμούν πως η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Οι ίδιοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς το ενδεχόμενο η λήξη του μνημονίου να φέρει μεγάλες επενδύσεις στη χώρα.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που διενεργήθηκε για τον ΣΚΑΪ και στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει παγιώσει ευρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κυμαίνεται στο  9,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων και στην πρόθεση ψήφου στο 9%.

δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

Οι πολίτες δηλώνουν πως δεν επηρεάζονται ούτε από το κλίμα πόλωσης που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση κυρίως με την σκανδαλολογία. Ποσοστό της τάξης του 43% απαντά «ελάχιστα ως καθόλου» και το 10% «λίγο» ως προς το ερώτημα αν επηρεάζεται. Αντιθέτως 26% δηλώνει ότι επηρεάζεται "αρκετά έως πολύ"

δημοσκόπηση 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν τους επηρεάζουν ούτε οι εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο. Ποσοστό 64% (το 53% απαντά ελάχιστα ως καθόλου και το 11% λίγο) δηλώνει πως στις επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να ψηφίσει με αυτό το σκεπτικό. 

δημοσκόπηση

Στην ερώτηση αν η πολιτεία αντιμετωπίζει σωστά και με επάρκεια τα φαινόμενα ανομίας, οι ερωτηθέντες απαντούν αρνητικά στο συντριπτικό ποσοστό του 73% (54% σίγουρα όχι και 19% μάλλον όχι). Αντίθετα «μάλλον ναι» απαντά το 9%, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι «σίγουρα ναι» απαντά μόλις το 5% των πολιτών. Μεγάλο πάντως είναι και το ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων στις τελευταίες εκλογές, του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με την άποψή περί μη επαρκους αντιμετώπισης της ανομίας.

δημοσκόπηση

Ενδεικτικό είναι ακόμα ότι το 52% των πολιτών εκτιμά ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν διευκολύνει την προσέλευση ξένων επενδύσεων. Συγκεκριμένα, το 27% απαντά κατηγορηματικά «σίγουρα όχι» και το 25% «μάλλον όχι». Γεγονός που επιβεβαιώνει πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει την εικόνα της ομαλοποίησης της αγοράς δεν βρίσκει ανταπόκριση ούτε στο εσωτερικό της χώρας 

δημοσκόπηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 35% των ερωτηθέντων, ενώ τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θεωρεί καταλληλότερο  το 24%. Στην προηγούμενη μέτρηση ο κ. Μητσοτάκης είχε ποσοστό 35% και ο κ. Τσίπρας 22%. Παρατηρείται δηλαδή μια μείωση της τάξης του 2%.

δημοσκοπηση

Στην παράσταση νίκης, οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 58% ότι στις επόμενες εκλογές θα επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία, με διαφορά 35% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο εκτιμούν ότι θα βγει πρώτος μόνο το 23% των ερωτηθέντων. Και σε αυτό το ερώτημα παρατηρείται μείωση (ήταν 37%) που όμως θεωρείται μικρή αν υπολογιστεί ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρείται η μονοπώληση της επικαιρότητας με συνεχείς αναφορές σε μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα αναδρομικά και τα μερίσματα που θα δοθούν σε δικαιούχους.

δημοσκόπηση