Διμερής συνάντηση του υπ. Πολιτισμού με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης

Διμερής συνάντηση του υπ. Πολιτισμού με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης

Επίσημη διμερή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ρωσικής κυβέρνησης, Σεργκέι Πριχόντκο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, αρμόδιας για θέματα Τουρισμού, Άλα Μανίλοβα και του γενικού γραμματέα Τύπου και Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Γκριγκόριεφ.

Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ, στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, ήταν η ολοκλήρωση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, του Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πριχόντκο, μίλησε για την ιδέα να κηρυχτεί το έτος 2017 - 2018 ως Έτος Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε στους δεσμούς εκατονταετιών της Ελλάδας με την Ρωσία και σημείωσε: «Ένα Έτος Τουρισμού θα ξαναζωντανέψει αυτούς τους δεσμούς και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δράσεων σε όλους τους τομείς της ζωής».

Ως προς το Έτος Ελλάδας - Ρωσίας, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε, ότι «ο στόχος είναι, όταν θα ολοκληρωθεί, να έχουν αναπτυχθεί οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα του σύγχρονου πολιτισμού». Και πρόσθεσε, ότι «στον τομέα των μεταφράσεων γίνονται συζητήσεις με την ρωσική πλευρά για συνεργασία, ώστε να μεταφραστούν βιβλία από τα ελληνικά στα ρώσικα και το αντίστροφο. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη συνέχεια του Έτους Ελλάδα - Ρωσία στον πολιτισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ