Δίκη Noor 1: Πιέσεις του δικαστηρίου σε επιχειρηματία να μιλήσει για τους χρηματοδότες

Δίκη Noor 1: Πιέσεις του δικαστηρίου σε επιχειρηματία να μιλήσει για τους χρηματοδότες

Χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα, που οργάνωσαν το καλοκαίρι του 2014 τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, με το μικρό δεξαμενόπλοιο “Νoor 1”, συνεχίστηκε σήμερα στα στρατιωτικά δικαστήρια του Ρουφ, η απολογία του 42χρονου επιχειρηματία Ε.Γ., που φέρεται ως το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση.

Στην απολογία του παραδέχτηκε ότι γνώριζε για την ποσότητα των ναρκωτικών στο πλοίο, αλλά όπως τόνισε, συμμετείχε μόνο στο ναυτιλιακό κομμάτι.

«Ήξερα ότι το “Noor 1” θα μετέφερε ναρκωτικά στην Ευρώπη αλλά όχι ότι τα έστειλα στη Φιλοθέη» φέρεται να υποστήριξε ο 42χρονος.

«Aυτό που κάνω, να τα βάλω με όλους και όλα, θα έπρεπε να το είχα κάνει τότε» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην πιθανότητα να έχει πάρει χρήματα από αυτή την υπόθεση είπε τα εξής:

«Εγώ δεν είμαι ούτε ο επιστάτης της βίλας, ούτε ο μάγειρας του πλοίου. Εγώ είμαι εφοπλιστής. Αν το έκανα, θα το έκανα με δικό μου καράβι, θα το έκανα με τον τρόπο που σας είπα και θα έπαιρνα τη μερίδα του λέοντος για τη μεταφορά. Εγώ αρνήθηκα να συμμετέχω σε οποιαδήποτε μεταφορά ναρκωτικών ξεκάθαρα. Έκανα τα ελάχιστα, είχα τον τρόπο να επιβάλω για να κάνω το ελάχιστα - είχανε τον τρόπο να μου επιβάλλουν να συμμετέχω».

Σε αυτό το σημείο ο 42χρονος επιχειρηματίας, αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος συμμετέχει σε αυτή τη μεταφορά, ή σε οποιαδήποτε μεταφορά, είπε τα εξής: «Ο ένας είναι οικονομικός και ο άλλος είναι να έχει εξαναγκαστεί. Εγώ λεφτά δεν πήρα - και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Λεφτά δεν πήρα και ούτε συμφώνησα να πάρω λεφτά».

«Το πού θα πουληθούν και ποιοι θα τα παραλάβουν - δεν έχω καμία άποψη. Η μεταφορά ήτανε να εκτελεστεί από την εταιρεία του Γ.Μ. (πρόκειται για τον καπετάνιο συγκατηγορούμενό του) και με όχημα εμένα. Άλλοι τα έχουν, άλλοι τα μεταφέρουν, άλλοι τα πουλάνε. Αυτοί που τα μεταφέρουν συμφωνούν την αμοιβή για την μεταφορά τους, την οποία δεν γνωρίζω» τόνισε ο Ε.Γ..

Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας του δικαστηρίου να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τους άγνωστους χρηματοδότες και ποιοι είναι αυτοί θα έπρεπε να τα έχει βάλει μαζί τους, ο 42χρονος υποστήριξε ότι τους έχει αναφέρει αρμοδίως.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο συνήγορός του, τονίζοντας ότι ο πελάτης του έχει μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, έχει δώσει στοιχεία και θέλει να διατηρήσει το δικαίωμα της σιωπής.

Σε ερώτηση επίσης της έδρας τους δικαστηρίου προς τον Ε.Γ., αν γνώριζε για την ύπαρξη του φορτηγού που μετέφερε ποσότητες ναρκωτικών σε αποθήκη στο Κορωπί, ο 42χρονος είπε ότι δεν είχε καμία σχέση και ότι διευκόλυνε τον ιδιοκτήτη του οχήματος μετά από μεσολάβησή του στον ιδιοκτήτη του ναυπηγείου (όπου θα πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης του Noor 1), να το σταθμεύσει εκεί προκειμένου να μη το κλέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ