Δ. Παπαδημούλης: Ο κ. Schaeuble δεν έχει βγάλει από το μυαλό του την ιδέα του Grexit

Δ. Παπαδημούλης: Ο κ. Schaeuble δεν έχει βγάλει από το μυαλό του την ιδέα του Grexit

Να επισπευτούν τα συμφωνηθέντα για το προσφυγικό και τα προαπαιτούμενα, πρότεινε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, λέγοντας πως «είναι προς το συμφέρον της χώρας και της κυβέρνησης».

«Ο κ. Schaeuble», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, «ευτυχώς, δεν αποτελεί πλέον τη συνισταμένη και την κυρίαρχη φωνή εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς, δεν έχει βγάλει από το μυαλό του την ιδέα του grexit και εκδηλώνει με έναν πολύ σκληρό και ωμό τρόπο το ότι δεν του αρέσει ούτε η Ελλάδα ούτε αυτό που ψήφισαν οι Έλληνες, ούτε η κυβέρνησή της».

Συμπλήρωσε πως «οι δηλώσεις και οι πράξεις, αυτήν την περίοδο, και της Κομισιόν και του Eurogroup κινούνται σε άλλη κατεύθυνση, αλλά επειδή ο Schaeuble παραμένει ισχυρός και παίζει παιχνίδια όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο της Γερμανίας, προσπαθώντας να αποδυναμώσει και μέσα στο κόμμα του την καγκελάριο, νομίζω ότι το συμφέρον της χώρας και της κυβέρνησης είναι να επισπεύσουμε πριν τη Σύνοδο Κορυφής την προώθηση όσων έχουμε υπογράψει και συμφωνήσει και στο προσφυγικό και στα θέματα της υλοποίησης της συμφωνίας με την υιοθέτηση της δεύτερης λίστας των προαπαιτουμένων».

«Αυτό θα διευκολύνει», όπως είπε, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης στις αρχές του ''16, την ομαλοποίηση της κατάστασης στην οικονομία, την ελάφρυνση του χρέους και τη συμμετοχή σε ένα επόμενο στάδιο της Ελλάδας και στην ποσοτική χαλάρωση, στο πρόγραμμα Draghi που είναι απαραίτητο για να γυρίσει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ