Δ. Μάρδας: Δεν θα επηρεάσει το συλλαλητήριο τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Δ. Μάρδας: Δεν θα επηρεάσει το συλλαλητήριο τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Την άποψη ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία «δεν θα επηρεάσει τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό», εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Θέμα 104.6.

«Ότι ήταν μια έκφραση αγανάκτησης ότι ο όρος Μακεδονία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, δεν αμφισβητείται» είπε ο κ. Μάρδας προσθέτοντας ότι «το συλλαλητήριο βοηθάει αλλά όσα εκφράζω έχουν σχέση με το παρελθόν το 1992».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συλλαλητήριο του ''92 «ήταν αδύνατο να μην επηρεάσει και την κυβέρνηση και τον διεθνή παράγοντα».

Ο κ. Μάρδας, πάντως, υποστήριξε ότι «o όρος Μακεδονία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από το συγκεκριμένο κρατίδιο» παραπέμποντας σε μια «μια ποικιλία ονομάτων από την ιστορία».

Μιλώντας, τέλος, για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είπε ότι «υπάρχει ένα σύνολο πολλών παραγόντων που επηρεάζουν μια διαδικασία. Στο σύνολο αυτό (σ.σ. το συλλαλητήριο) είναι ένας σημαντικός παράγοντας αλλά δυστυχώς φέρνουμε ένα σύνολο λαθών από την εξωτερική μας πολιτική» υποστηρίζοντας ότι είναι λάθος να καταλογίζεται στην κυβέρνηση ότι «κάνει μυστική διπλωματία. Όταν είμαστε σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων δεν βγάζουμε ντουντούκες».

Φωτογραφία intime news