Βουλή: Την Τρίτη η Διάσκεψη αποφασίζει για το ΕΣΡ

Βουλή: Την Τρίτη η Διάσκεψη αποφασίζει για το ΕΣΡ

Την Τρίτη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αποκλειστικό θέμα τον ορισμό νέων μελών στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Στόχος της κυβέρνησης και του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση είναι να υπάρξει η, απαιτούμενη από το Σύνταγμα συμφωνία των 4/5 ώστε να προκύψει νέα διοίκηση και να προχωρήσει η δημοπρασία των νέων αδειών. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς παράγοντες, η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση μετατέθηκε για την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να δοθεί χρόνο στη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να μελετήσει τις προτάσεις Βούτση και να καταθέσει δικές της προτάσεις. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η πρόθεση και των δύο να ολοκληρωθεί άμεσα το ζήτημα και μάλιστα συμφωνήθηκε πως την Τρίτη η διαβούλευση που θα γίνει στη Διάσκεψη θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία και το θέμα να κλείσει.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει και δικές της προτάσεις, προκειμένου να πληρωθούν όλες οι θέσεις, καθώς ήδη έχουν προκύψει δύο κενά και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου ο οποίος με δημόσια δήλωση αρνήθηκε ευγενικά την υποψηφιότητα αλλά και του καθηγητή και άλλοτε συμβούλου του Κώστα Καραμανλή για θέματα Δημόσιας Διοίκησης Αντώνη Μακρυδημήτρη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε κάθε άλλη θέση πλην αυτής του Προέδρου του ΕΣΡ.

Αλέξανδρος Διαμάντης