Βουλή: Σύσσωμη καταδίκη της επίθεσης στον Β. Οικονόμου

Βουλή: Σύσσωμη καταδίκη της επίθεσης στον Β. Οικονόμου

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε ο χθεσινός ξυλοδαρμός από αγνώστους του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «άνανδρη» την επίθεση και ζήτησε από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να την καταδικάσουν. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης προσυπέγραψε εκ μέρους του Κοινοβουλίου την δήλωση του κ. Θεοχαρόπουλου και προσέθεσε ότι «ο βουλευτής πρέπει να πηγαίνει όπου θέλει χωρίς περιορισμούς και με ασφάλεια».

Φωτιές, πάντως, άναψε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς αφού καταδίκασε την επίθεση είπε: «Είναι δικαίωμα ανθρώπων της Αριστεράς να έχουν μεθόδους που είχαν ακροδεξιοί ταγματασφαλίτες επί μαύρες δεκαετίες; Μπορούν αυτά να μεταφερθούν στην προοδευτική παράταξη ή στην αριστερά; Η κυβερνώσα αριστερά μήπως ανέθρεψε, ενθάρρυνε τέτοια φαινόμενα; Μήπως με κόκκινες σημαίες ακούστηκαν κρεμάστε τους, τσακίστε τους»!

Ο ίδιος συνέχισε σε οξείς τόνους λέγοντας: «Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε ποιος είναι εχθρός και θα του κάψουμε το γραφείο και θα τον σπάσουμε στο ξύλο; Μήπως είμαστε φασίστες; Μήπως υπάρχει διείσδυση συμπεριφορών φασιστικών; Δικαιούμαι με τρεις φίλους μου σταλινικούς τροτσκιστές φασίστες να τους μαχαιρώσω και να τους κάψω ζωντανούς; Για ποιον πολιτισμό και αγαθά θέλετε να μιλήσουμε; Είμαι συγκλονισμένος επειδή άνανδροι, θρασύδειλοι, ζώα, ξυλοφόρτωσαν συμπολίτη με τον οποίο διαφωνώ… Με τον Φίλη και τον Μπαλτά διαφωνώ. Να βρω πέντε φίλους να τους σπάσουμε στο ξύλο;

Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι η βία φέρνει βία. «Όταν ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας στενάζει στην ανεργία ένα κομμάτι περιθωριοποιείται, σε μεγάλο βαθμό έχουν νιώσει μορφή βίας και την εκδηλώνουν με άγαρμπο τρόπο», τόνισε.

Καταδικάζει την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ 

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου. Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία". 

Α.Δ.