Βουλή: Και τυπικά για αργότερα το θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Βουλή: Και τυπικά για αργότερα το θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Και με την βούλα παραπέμπεται στο μέλλον η τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι διορθώνει το άρθρο 12 του νομοσχεδίου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, αλλάζει η διατύπωση του συγκεκριμένο άρθρου, ώστε να μην υπάρξουν παρανοήσεις.

«Ο θόρυβος ήταν αβάσιμος», ξεκαθάρισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ανακοινώνοντας ότι πλέον θα αναφέρεται σε «αξιώσεις συζύγων μεταξύ τους ή έναντι τρίτων». Σε ότι αφορά την διάταξη για το βραχιολάκι του Νίκου Ρωμανού, πλέον την αρμοδιότητα για να του παρέχεται εκπαιδευτική άδεια θα έχει τόσο το Πειθαρχικό Συμβούλιο της αντίστοιχης φυλακής όσο και ο ανακριτής υποθέσεων, εφόσον πρόκειται για υποδίκους. Αν υπάρχει διαφωνία, τότε θα αποφασίζει το αρμόδιο συμβούλιο, δηλαδή το δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. 

Επίσης, μεταβάλλεται και η διάταξη για τις μωρομάνες, καθώς πλέον ορίζεται ότι η δυνατότητα του κατ' οίκον περιορισμού, για να είναι κοντά στα παιδιά τους, αφορά μητέρες που το τέκνο τους θα έχει ηλικία έως 8 ετών. Τέλος, σχετικά με τους  εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών, η δυνατότητά τους να ασχολούνται με άλλα έργα εκτός ένοπλης φρούρησης  θα είναι μόνο για όσο διάστημα τους έχει αφαιρεθεί ο οπλισμός για λόγους υγείας.

Α.Δ.