Βορίδης - Υγειονομικοί:  Δε θα τεθεί θέμα απολύσεων, θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική

Βορίδης - Υγειονομικοί: Δε θα τεθεί θέμα απολύσεων, θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών και επεσήμανε ότι «δε θα τεθεί θέμα απολύσεων. Θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας». 

«Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Και επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60, ο υπουργός ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμένων στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει φτάσει στο 90%. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι το τέλος της πανδημίας και, μέχρι τότε, θα πειστούν να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι.