Απάντηση στα όσα αναφέρει στη δήλωσή της η πρόεδρος του αποπεμφθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) δίνει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Η Ένωση απορρίπτει τα αναφερόμενα από την κα Ασπασία Λούβη περί του ότι το ΔΣ απολύθηκε και λόγω αρχαιοφυλάκων.
«Η ΠΕΥΦΑ θέλει να δηλώσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ότι τα αναφερόμενα από την Κα Λούβη που αφορούν στους αρχαιοφύλακες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προσβάλλουν έναν ολόκληρο κλάδο, κατηγορώντας τους για ενέργειες και πράξεις που είναι εκτός λογικής, ηθικής και συνδικαλιστικής πρακτικής, λέγοντας μισές αλήθειες και ανακρίβειες, μέσα στην απέλπιδα προσπάθειά της να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους για τραγικά λάθη και αστοχίες της δικής της διοίκησης.
Οι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ, διαβάζοντας την ανακοίνωσή της για τη “γόνιμη” θητεία της, αισθάνονται ότι ζουν σε άλλη χώρα, γιατί κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα από όλα αυτά. Εμείς γνωρίζουμε για κλειστά πωλητήρια, κλειστά αναψυκτήρια και παραλίγο για κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, με ευθύνη της δικής της διοίκησης .
Θέλουμε να ενημερώσουμε επίσης, ότι φτάσαμε πολύ κοντά σε μια μεγάλη αναταραχή στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, η οποία θα δημιουργείτο αποκλειστικά και μόνο με δική της ευθύνη και χωρίς τεκμηριωμένο λόγο.
Για την αποτυχημένη θητεία της Κας Λούβη, ευθύνη δεν έχουν μόνο αυτοί που την διόρισαν, αλλά και αυτοί που την κράτησαν μέχρι σήμερα και σίγουρα όχι τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα των αρχαιοφυλάκων.»
Η ΠΕΥΦΑ, θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο ώστε να εξετάσει τις περαιτέρω ενέργειές της για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος της και θα απαντήσει αναλυτικά με νέο δελτίο τύπου.
Φωτογραφία: Sooc
Διαβάστε ακόμα:
- «Κατηγορώ» κατά Κονιόρδου από την πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων