Απορρίφθηκε από την Αλβανία το αίτημα για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση της σορού Κ. Κατσίφα

Απορρίφθηκε από την Αλβανία το αίτημα για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση της σορού Κ. Κατσίφα

Απερρίφθη από την Αλβανία το αίτημα της οικογένειας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να σταλεί από την Ελλάδα πραγματογνώμονας για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση της σορού.

Οι αλβανικές αρχές ισχυρίζονται ότι η σωρός έχει ήδη εξεταστεί από ιατροδικαστή στην Αλβανία και ότι δεν χρειάζεται επανεξέταση.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η μητέρα του Κ. Κατσίφα που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, είπε πως «ήθελαν να το λυγίσουν το παιδί μου» και πρόσθεσε πως «επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου. Εχουν μίσος για τον ελληνισμό, τη Βόρεια Ηπειρο».

Επεσήμανε μάλιστα ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. «Εδώ - του έλεγα - υπάρχουν αρπακτικά», δήλωσε η κ. Κατσίφα.

Ερωτηθείσα δε για το αν επιθυμεί να φύγει από την περιοχή που διαμένει μετά το τραγικό περιστατικό, η κ. Κατσίφα απαντά αρνητικά: «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ από αυτόν τον τόπο, θα μείνω δίπλα στον γιο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η οικογένεια του 35χρονου, έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος της αλβανικής αστυνομίας.

Χτες το βράδυ, το αλβανικό κανάλι «REPORT TV» έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του Κωνσταντίνου Κατσίφα και των αστυνομικών στις Βουλιαράτες. Σε αυτό εμφανίζεται ο Κατσίφας ντυμένος με ρούχα παραλλαγής και να κρατάει ένα καλάσνικοφ ενώ το βίντεο έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού.

Φωτογραφία αρχείου Intime News