Απ. Τζιτζικώστας: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη - Πολύ άσχημα τα δεδομένα

Απ. Τζιτζικώστας: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη - Πολύ άσχημα τα δεδομένα

Σε πορεία προς lockdwon βρίσκεται η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα και αν δεν υπάρξει πιστή εφαρμογή και τήρηση των υφιστάμενων μέτρων η πόλη θα βρεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. 

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη». 

Ο Απ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους».

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα». Τέλος, ο Απ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη».