Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες προσλήψεις άφησε ο Χ. Βερναρδάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες προσλήψεις άφησε ο Χ. Βερναρδάκης

Ανοικτό παράθυρο για προσλήψεις επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από το 1997 μέχρι και το 2009 άφησε ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Εάν υπάρχει ανοικτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, θα πρέπει έστω και αργά να απορροφηθούν αυτοί οι άνθρωποι», τόνισε ο υπουργός, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει στοιχεία από τον ΑΣΕΠ για τον αριθμό των αδιόριστων. «Δεν ξέρω πόσες είναι οι εκκρεμότητες, αν όντως υπάρχουν άνθρωποι έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε ότι προτίθεται να καταθέσει στο νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» σχετική τροπολογία για να υπάρξουν διορισμοί σε θέσεις που έχουν ανάγκη τα υπουργεία, όσων έχουν κριθεί παλαιότερα ως επιτυχόντες, ενώ ζήτησε από τον κ. Βερναρδάκη να το κοιτάξει προσωπικά, προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρχουν επιτυχόντες δύο ταχυτήτων. «Θα μπορούσε να προστεθεί μια παράγραφος και για τους υπολοίπους», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Σε ό,τι αφορά την σχετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί στο παράλληλο πρόγραμμα για το ΑΣΕΠ του 1997 ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε ότι αφορά περίπου 1.000 άτομα, αριθμός που προέκυψε  μετά από σχετική έρευνα που έγινε από τα αρμόδια όργανα. «Είναι προς την σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία που πήρατε», ήταν η απάντηση του «πράσινου βουλευτή.

Ν. Φίλης: Προσλήψεις εκπαιδευτικών σε αυτή την σχολική χρονιά

Προσλήψεις εκπαιδευτικών και σε αυτήν την σχολική χρονιά προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Όπως είπε ο κ. Φίλης οι προσλήψεις θα εξαρτηθούν από τα δημοσιονομικά της χώρας ωστόσο προσέθεσε ότι στόχος είναι να υπάρξουν άμεσα μερικές χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα απέφυγε να δώσει τον ακριβή αριθμό όσων προτίθεται η κυβέρνηση να απορροφήσει, με δεδομένο ότι η τρόικα παρακολουθεί στενά.

«Έχουν γίνει μηδενικοί διορισμοί την τελευταία 2ετία. Έχουμε ένα γυμνό σχολείο. φέτος κάναμε ό,τι μπορούσαμε με δύσκολες δημοσιονομικές καταστάσεις, πετύχαμε να φρενάρουμε την συνεχιζόμενη πτώση στον προϋπολογισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Α.Δ.