Αναχωρεί, μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση του από το Ηράκλειο, μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ, το πλοίο Blue Horizon με περίπου 120 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα ενώ οι υπόλοιπες που έχουν παραμείνει στο λιμάνι θα μεταφερθούν με άλλα πλοία.
Στο μεταξύ με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι εκτεταμένες καταστροφικές ζημιές που είχαν γίνει με την φωτιά στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ κατά την διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής.
Τόσο για τα επεισόδια όσο και για τη φωτιά στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου διενεργεί προανάκριση. Εξ άλλου η ΑΝΕΚ σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση της ανέφερε: «Σήμερα τα εκδοτήρια της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ - Superfast στο λιμάνι του Ηρακλείου έγιναν στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Πρόκειται για μια άδικη και αναίτια επίθεση. Η ΑΝΕΚ LINES έχει αποδείξει ότι συμπαραστέκεται και στηρίζει τους δίκαιους αγώνες και τις διεκδικήσεις των αγροτών όπως και των ναυτεργατών. Είμαστε σίγουροι ότι τα σημερινά επεισόδια δεν εκφράζουν τα αιτήματά τους.
Οφείλουμε όλοι να καταδικάζουμε ενέργειες οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και εργαζομένων.Και όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν έχουμε, ούτε θέλουμε να εμπλακούμε σε καμία είδους διένεξη για διχόνοια μεταξύ των πολιτών ή του παραγωγικού ιστού της χώρας μας. Λυπούμαστε που μας εμπλέκουν.
Ας κοιτάξουν το όποιο πρόβλημα και όχι να μας στοχοποιούν για να αποφεύγουν το πρόβλημα και τη λύση του».
Αναχώρησε από τη Σούδα με προορισμό τον Πειραιά το πλοίο «Blue Galaxy»
Με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι από τη Σούδα το πλοίο «Blue Galaxy» μετά τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Στο πλοίο επιβιβάστηκαν 105 μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα - νταλίκες με αγροτικά και άλλα προϊόντα.
Η διαδικασία φόρτωσης του πλοίου εξελίχθηκε απολύτως ομαλά και χωρίς προβλήματα , ενώ εκτός από τα μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα στο πλοίο επιβιβάστηκαν επιβάτες που είχαν ενημερωθεί για την αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ καθώς και ΙΧ αυτοκίνητα.
Το βράδυ θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Σούδας με προορισμό τον Πειραιά και το πλοίο «Ελυρος», το οποίο αναμένεται στη Σούδα περίπου στις εννιά, καθώς εκτελεί ημερήσιο δρομολόγιο από τον Πειραιά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ