Αμοιβαία απελευθέρωση κρατουμένων

Αμοιβαία απελευθέρωση κρατουμένων

Ο Ιρανο-Αμερικανός Τζέισον Ρεζαϊάν, ανταποκριτής της Washington Post στο Ιράν, ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος από τη φυλακή του Εβίν στην Τεχεράνη, αναχώρησε από το Ιράν σώος και αβλαβής, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα.

"Με ανακούφιση δηλώνουμε ότι τελείωσε επιτέλους ο εφιάλτης του Τζέισον και της οικογένειάς του, ο οποίος διήρκεσε 545 ημέρες", σημειώνει ο διευθυντής της εφημερίδας Φρέντερικ Ράιαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Ρεζαϊάν αναχώρησε αεροπορικώς από το Ιράν μαζί με την σύζυγό του Γεγκανέχ Σαλεχί, προσθέτει η Washington Post στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρίνιζε αν έφυγαν επίσης από την Τεχεράνη και οι άλλοι τρεις Ιρανο-Αμερικανοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν χθες από το Ιράν.

Ωστόσο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ελβετικό αεροπλάνο στο οποίο έχουν επιβιβαστεί οι τέσσερις αυτοί Ιρανο-Αμερικανοί και κάποια μέλη των οικογενειών τους αναχώρησε από την Τεχεράνη σήμερα όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων που έχει συναφθεί.

"Ναι το αεροπλάνο αναχώρησε" από την Τεχεράνη, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι τέσσερις αυτοί είναι εκτός από τον Τζέισον Ρεζαϊάν οι Σαΐντ Αμπεντινί, Αμίρ Χεκματί και Νοσρατολάχ Χοσραβί-Ρουντσαρί.

Ένας πέμπτος κρατούμενος, ο Αμερικανός φοιτητής Μάθιου Τρέβιθικ, απελευθερώθηκε ξεχωριστά από τους άλλους τέσσερις χθες, σύμφωνα με τον ίδιο Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το Ρόιτερς.

Οι τέσσερις Ιρανο-Αμερικανοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από το Ιράν αναχώρησαν σήμερα από την Τεχεράνη με "ελβετικό αεροπλάνο" για τη Βέρνη στην Ελβετία, μετέδωσε παράλληλα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ